Complete digitale workflow inclusief 3D printer

Digitaliseren van gebitsprotheses, een compleet digitale workflow

Was het digitaliseren en scannen in 3D van gebitsprotheses tot voor kort nog vooral een tijdrovende en kostbare aangelegenheid, met de splinternieuwe Sprout Pro G2 van HP is dat verleden tijd.

 

Het dupliceren van een prothese neemt slechts een aantal minuten in beslag; de prothese wordt op de speciaal daarvoor gemaakte ‘3D Capture Stage’ geplaatst waarna de software z’n gang gaat en een aantal 3D scans  maakt. De gemaakte scan kan met de meegeleverde software makkelijk worden nabewerkt en uiteraard  geëxporteerd worden naar printsoftware. Alles in 1 apparaat, zonder verdere kosten.

"De Sprout Pro G2 biedt een betaalbaar, werkbaar en toepasbaar alternatief voor de veelal dure scan-oplossingen die momenteel voor de dental industrie beschikbaar zijn."

-Casper van Beers, Van Beers Tandtechniek

Waarom Sprout Pro?

Voor de dentale en medische markt zijn er diverse andere (inter-orale) scanners beschikbaar. Waarom dan de Sprout Pro gebruiken voor dental scans?

 

  • Dupliceren van (bestaande) protheses binnen een aantal minuten
  • Digitalisering van de workflow op een snelle computer
  • Digitalisering van voorraad gips- en studiemodellen
  • Individuele lepels maken simpel in bijv. Autodesk Meshmixer
  • Lepels maken op basis van afdruk
  • Geen extra PC en software nodig naast scanner

Naast de scanner is de Sprout Pro ook een zeer snelle Windows all-in-one PC. Dat zorgt ervoor dat diverse labs, naast het scannen, de Sprout Pro ook gebruiken voor patiëntadministratie en overige PC-tools. De touchmat en het scherm van de Sprout Pro kunnen ook makkelijk worden gereinigd na gebruik. En misschien wel het belangrijkste argument waarom de Sprout Pro een interessante aankoop is ten opzichte van (dure) dentale scanners: deze investering is makkelijk terug te verdienen.

 

De Sprout Pro van HP past thuis bij iedere tandarts, orthodontist en tandtechnisch lab.

Beetregistratie met behulp van een 3D print na een scan met Sprout Pro
De Sprout Pro past prima in de behandelkamer!

Zelf bepalen of de Sprout Pro ook bij u van toegevoegde waarde is? Neem dan vrijblijvend contact op met ons voor een uitgebreide demo. En hebt u interesse om zelf verder te testen? Dan kan dat gedurende maximaal 90 dagen zonder investering. En niet goed? Dan halen we de machine bij u op en vergoeden we 100% van het aankoopbedrag.

 

Een afspraak maken?